Wat doen we?

Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. We zijn de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaan uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. We leiden zorgverleners in Afrika op, bieden basiszorg en geven voorlichting. Ook praten we met Afrikaanse overheden, want we willen dat verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn.

Onze aandachtsgebieden

Meer goed opgeleide zorgverleners

De bevolking in Afrika groeit razendsnel en er zijn te weinig zorgverleners. Het tekort aan medisch personeel is zelfs de grootste bedreiging voor de gezondheid van mensen in Afrika. Daarom zorgt Amref Flying Doctors voor meer en betere Afrikaanse zorgverleners. Dit doen we door middel van scholing en trainingen via internet en de mobiele telefoon en bijscholing aan medisch personeel. 

Lees meer

Mijn lijf, mijn leven

Iedereen heeft recht op een gezond en veilig leven. Voor veel meisjes en jonge vrouwen in Oost-Afrika is dit niet vanzelfsprekend. We willen ervoor zorgen dat vrouwen gelijke rechten hebben en deze kunnen claimen zodat problemen als tienerzwangerschappen, meisjesbesnijdenis en het voortbestaan van kindhuwelijken kunnen worden voorkomen. 

Lees meer

Schoon water, goede hygiëne

In Sub-Sahara Afrika heeft een op de vier mensen geen schoon water. Het vieze drinkwater veroorzaakt vaak diarreeziektes zoals cholera, tyfus en dysenterie. Om dit probleem aan te pakken, zorgen we voor veilig drinkwater, riolering én veilige wc's. We geven voorlichting over hygiëne via lokale zorgverleners en we leiden mensen op tot metselaar en loodgieter zodat zij zelf sanitaire voorzieningen kunnen bouwen. Die voorzieningen kunnen mensen met kleine leningen vervolgens zelf aanschaffen. Hiervoor werken we samen met lokale partners zoals de overheid en banken. 

Lees meer

Medische zorg voor iedereen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat iedereen gebruik moet kunnen maken van goede medische zorg, zonder dat mensen geldproblemen of zelfs schulden krijgen. Dit wordt Universal Health Coverage (UHC) genoemd. In Afrika is dit niet voor iedereen het geval. Daarom werken we hard aan een goed en betaalbaar zorgstelsel. Met onze programma’s zorgen we ervoor dat medische zorg toegankelijk wordt. Ook voor mensen met weinig geld.

Lees meer

Onze werkwijze

Sinds 1957 werken wij aan een gezond en sterk Afrika
Wij zijn een Afrikaanse organisatie
Het merendeel van Amref Flying Doctors bestaat uit Afrikaanse medewerkers
Wij hebben vooral aandacht voor vrouwen en kinderen omdat wij geloven dat zij de toekomst van Afrika zijn
Wij geloven in structurele oplossingen zoals het bouwen van veilige wc's
Voorlichting is belangrijk, wij helpen de lokale bevolking zichzelf en anderen te helpen

Waar zijn wij actief?

We begonnen in 1957 als Flying Doctors om medische hulp te bieden aan afgelegen gemeenschappen in Oost-Afrika. Tegenwoordig werken we samen met kwetsbare gemeenschappen in Ethiopië, Kenia, Zuid-Soedan, Tanzania, Oeganda en Zambia, Zuid-Afrika en Senegal. In deze landen leiden we zorgverleners op, bieden we basiszorg en geven we voorlichting. Hiermee bereiken we nog eens 30 landen in Afrika. 
Met meer dan 60 jaar ervaring in het leveren van gezondheidszorg en het bouwen van gezondheidssystemen in Afrika, ondersteunen we mensen in het hart van de gemeenschap. We richten ons met name op vrouwen en kinderen om de gezondheid structureel te verbeteren.
 

Resultaten

Ja, ik doneer voor meer goed opgeleide zorgverleners!
Doneer nu