Wat doet Amref Flying Doctors?

Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. We leiden zorgverleners in Afrika op, bieden basiszorg en geven voorlichting. Ook praten we met Afrikaanse overheden, want we willen dat verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn.

Onze aandachtsgebieden

Meer goed opgeleide zorgverleners

De bevolking in Afrika groeit razendsnel en er zijn te weinig zorgverleners. Het tekort aan medisch personeel is zelfs de grootste bedreiging voor de gezondheid van mensen in Afrika. Daarom zorgt Amref Flying Doctors voor het opleiden van meer en betere Afrikaanse zorgverleners. Dit doen we door middel van scholing en trainingen via internet en de mobiele telefoon en bijscholing aan medisch personeel. 

Lees meer

Mijn lijf, mijn leven

Iedereen heeft recht op een gezond en veilig leven. Voor veel meisjes en jonge vrouwen in Sub-Sahara Afrika is dit niet vanzelfsprekend. We willen ervoor zorgen dat vrouwen weten wat hun rechten zijn zodat problemen als meisjesbesnijdenis en het voortbestaan van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken kunnen worden voorkomen. 

Lees meer

Schoon water, goede hygiëne

In Sub-Sahara Afrika heeft twee op de vijf mensen geen schoon water. Het vieze drinkwater veroorzaakt vaak diarreeziektes zoals cholera, tyfus en dysenterie. Om dit probleem aan te pakken, zorgen we voor schoon drinkwater, riolering én wc's. We geven voorlichting over hygiëne via lokale zorgverleners en we leiden mensen op tot metselaar en loodgieter zodat zij zelf sanitaire voorzieningen kunnen bouwen voor schoon water. Die voorzieningen kunnen mensen met kleine leningen vervolgens zelf aanschaffen. Hiervoor werken we samen met lokale partners zoals de overheid en banken. 

Lees meer

Medische zorg voor iedereen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat iedereen gebruik moet kunnen maken van goede medische zorg, zonder dat mensen geldproblemen of zelfs schulden krijgen. Dit wordt Universal Health Coverage (UHC) genoemd. In Afrika is dit niet voor iedereen het geval. Daarom werken we hard aan een goed en betaalbaar zorgstelsel. Met onze programma’s zorgen we ervoor dat medische zorg toegankelijk wordt. Ook voor mensen met weinig geld.

Lees meer

Bouwen aan successen

Sinds 1957 werken wij aan een gezond en sterk Afrika
Afrikaanse oplossingen voor Afrikaanse problemen
Door meer zorgverleners op te leiden, krijgen meer mensen goede zorg
Sterke, gezonde jonge vrouwen zijn de sleutel tot een betere toekomst
Wij geloven in structurele oplossingen zoals het bouwen van veilige wc's
Voorlichting is belangrijk, wij helpen de lokale bevolking zichzelf en anderen te helpen

Actuele projecten in Oost-Afrika

In Ethiopië, Malawi, Kenia, Zuid-Soedan, Tanzania, Oeganda en Zambia, Zuid-Afrika en Senegal krijgen steeds meer mensen goede zorg. Klik op de icoontjes om te zien hoe dat dankzij voldoende steun aan onze projecten mogelijk wordt.

Resultaten

Ja, ik help mee met het stoppen van meisjesbesnijdenis!
Doneer nu